Ga naar Content

Auto jarige Jeffrey tolde over rijbaan in kettingbotsing A9: "Alle airbags gingen open"

UITGEEST Maar liefst veertien auto's botsten vanmorgen op elkaar bij een kettingsbotsing op de A9 bij Uitgeest. De 26-jarige Jeffrey belandde met zijn witte bestelbusje midden in de chaos, en dat uitgerekend op zijn verjaardag.

"Ik was onderweg van Heemskerk naar Akersloot, toen vanuit het niets de auto's op de linkerbaan ineens helemaal stilstonden. Er gingen vijf auto's voor me van 120 naar 0 binnen een paar seconden", vertelt hij aan NH Nieuws. Jeffrey kon nog op tijd remmen, maar de auto achter hem reageerde te laat, waardoor zijn wagen vol in de kettingbotsing terechtkwam.

Lees ook: Kettingbotsing met veertien auto's: A9 bij Uitgeest afgesloten

Jeffreys auto botste daardoor alsnog op zijn voorligger en zijn bestelbusje tolde door alle kracht een andere rijbaan op. Daar werd zijn auto nog een keer in de flank geraakt door een andere auto, maar wonder boven wonder bleef de jarige pechvogel zo goed als ongedeerd. "Al mijn airbags zijn open gegaan, maar ik heb nu nergens echt last van. Misschien krijg ik vanavond wel kramp in m'n nek." 

Wachten
Inmiddels is zijn auto naar de zijkant van de weg verplaatst en wacht hij samen met andere slachtoffers op vervangend vervoer, zodat hij alsnog naar zijn werk kan. "Mijn baas vond het belangrijkste dat ik nog heel ben. 'De rest is onbelangrijk', zei hij."

Ondanks het heftige ongeluk, gaat Jeffrey vanavond zijn 26e verjaardag toch nog een beetje vieren. "Lekker eten en verder niet zoveel meer doen", besluit hij. 

Foto: Jeffrey van der Zwet