Ga naar Content
Noord-Holland

Taakstraf voor jongeren die traangas spoten in schoolgebouw Grootebroek

31 oktober 2017, 20.00 uur · Aangepast 31 oktober 2017, 22.06 uur
Door: · Foto: NH

GROOTEBROEK De twee jongens die in juni traangas verspreidden in een schoolgebouw in Grootebroek, hebben van de officier van justitie allebei een taakstraf gekregen.

Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan NH Nieuws weten. "Bij deze besloten zitting is het niet de rechter die een straf oplegt, maar de officier van justitie die een straf aanbiedt." De verdachten hebben allebei hun taakstraf geaccepteerd. 

Behandelen in ziekenhuis
Op 28 juni dit jaar werd er rond 11.00 uur een stof met een penetrante geur door het gebouw van het Martinuscollege verspreid. Zo'n dertig leerlingen en docenten kregen last van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Een leerlinge moest zich zelfs laten behandelen in het ziekenhuis. 

Lees ook: Jongen aangehouden voor betrokkenheid bij spuiten stof in school Grootebroek

Al snel bleek het om traangas te gaan, waarna een 14-jarige scholier werd aangehouden voor betrokkenheid. Een dag later werden er nog twee leerlingen van de school aangehouden. Dat betroffen een 14-jarige jongen uit Stede Broec en een 16-jarige jongen uit Enkhuizen. Een van de drie jongens is niet vervolgd: de zaak tegen hem is een maand geleden geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. 

Directeur Van Bergeijk van het Martinus College liet eerder al aan NH Nieuws weten dat indien de leerlingen schuldig worden bevonden, zij niet langer welkom zijn op de school.