Ga naar Content
Sport

Baanwielrenners Havik en Pieters presteren goed in Londen

30 oktober 2017, 19.43 uur · Aangepast 31 oktober 2017, 11.34 uur
Door: · Foto: NH / Marijn Willems

ZAANDAM Vorige week vond het Revolution Cycling evenement in Londen plaats. Yoeri Havik kwam samen met Roy Pieters uit op de koppelkoers, waarna ze knap vierde werden.

Eigenlijk zou Havik de koppelkoers rijden met Wim Stroetinga, maar Stroetinga was hard gevallen tijdens het EK in Berlijn waardoor hij niet fit genoeg was voor Londen. Samen met de vervanger Roy Pieters heeft Zaandammer Yoeri Havik evengoed een prima resultaat neergezet.

Als je het echter aan Havik vraagt dan gaat zijn voorkeur toch uit naar Stroetinga. "Ik rij liever met Wim, omdat hij sneller dan mij is. Roy is net wat trager dan ik ben. Met Wim is de rolverdeling beter voor mij", zegt Havik.

Aankomend weekend staat er een wereldbekerwedstrijd in de planning in Polen. Havik zal dan weer de koppelkoers rijden. Of Stroetinga op tijd fit is voor deze wedstrijd, is nog maar de vraag. "De dokter zei dat er drie weken voor stond, maar zoals een echte wielrenner stond Wim na een week alweer op de baan", vertelt Havik. Mocht Stroetinga niet fit zijn dan kan Pieters de rol ook vervullen in Polen.