Ga naar Content
Sport

IJshockeyers Amsterdam Tigers ondanks verlies tevreden

29 oktober 2017, 22.50 uur · Aangepast 30 oktober 2017, 12.02 uur
Door: · Foto: NH Sport / Jesper Rasch

AMSTERDAM De ijshockeyers van Amsterdam Tigers verloren zondagavond het duel tegen Unis Flyers Heerenveen. De ploeg van trainer Frank Versteeg kon in de tweede periode de wedstrijd naar zich toe trekken, maar de kwaliteiten van de Friese ploeg deden de Amsterdammers de das om. De Amsterdam Tigers verloren met 4-2 in hun eigen Jaap Edenhal.

In de eerste periode kwamen de Friezen na een kleine tien minuten spelen op voorsprong. Ronald Wurm zette deze 1-0 op het scorebord. Amsterdam Tigers kreeg in deze periode maar liefst vier penalty's. "Dat is vergeleken met andere wedstrijden weinig", zei trainer Frank Versteeg. "We missen vijf spelers. Heerenveen had een voltallige selectie, maar dat zijn vergeleken met ons gewoon profs. Wij kunnen niet zo vaak trainen als dat zij doen."

Spannende tweede periode
De wedstrijd in de BeNe-league brak in de tweede periode echt los. Na ruim zes minuten scoorde Tobias Kathan de gelijkmaker voor Tigers op aangeven van Calvin Pohlman. Binnen een minuut konden de Amsterdamse fans weer juichen. Chris Louwers schoot met een mooie individuele actie de puck tegen de touwen. "Voor het eerst heeft het team keihard gewerkt. Iedereen heeft honderd procent gegeven. Het systeem dat wij willen spelen werd ook voor het eerst goed uitgevoerd", zei de tevreden Versteeg. 

Snelle tegentreffer
Tigers kon niet lang van de voorsprong genieten. Nog geen dertig seconden na het doelpunt van de Amsterdammers maakte de Herenveners de gelijkmaker. Adam Bezak maakte deze treffer. Diezelfde Bezak schoot in de 35ste minuut de 3-2 binnen. "Deze ploeg is de beste in het uitspelen van power-plays. Als wij op die momenten dus een man minder op het ijs hebben staan, zijn wij kansloos. Daarom scoorden ze twee keer uit die power-play", zei Versteeg over een van de beste teams van Nederland. 

Geen Amsterdamse treffer in derde periode
Uiteindelijk blijft een Amsterdamse treffer in de laatste periode uit. In deze spannende periode zaten de Tigers wel dicht tegen de gelijkmaker aan, maar waren het de bezoekers die de beslissing in de wedstrijd brachten. Na een penalty van Tobias Kathan speelde Adam Bezak het overtal uit waardoor de wedstrijd met 4-2 in het voordeel van de Friese ploeg was beslist. Ondanks het verlies was trainer Versteeg tevreden. "Het is nooit leuk om te verliezen. Het is wel positief dat we redelijk goed mee konden met een serieus goed team. Ik zie dat het team steeds beter wordt." 

Woensdag is er op NH Sport een reportage te zien over Amsterdam Tigers.