Ga naar Content

Kringloopwinkel in Heemskerk ontdekt ‘grote naam’ tussen opgehaalde inboedel

HEEMSKERK De vrijwilligers van Kringloopwinkel De Groene Ezel maakten deze week een huppeltje van geluk. Tussen de sandalen, spijkerbroeken en tosti-ijzers stond plotseling een schilderij van Dirk Smorenberg. Dat werk blijkt veel geld waard te zijn.

Jan de Wit, ontdekker van het schilderij, had al snel het gevoel iets bijzonders in handen te hebben. “Ineens heb je iets van: wat is dat mooi”, vertelt De Wit trots aan NH Nieuws. “Ik keek en dacht: dat wil ik zelf hebben. Dat mag ik eigenlijk niet denken, maar het is wel een belangrijke graadmeter”, aldus de toegewijde kunstkenner van de kringloopwinkel. 

Toch deed de naam van de schilder niet direct een belletje rinkelen. “Dan ga je het opzoeken en dan kom je er erachter dat je met een grote naam te maken heb waarvan de schilderijen regelmatig voor een paar duizend euro verkocht worden", aldus een gelukkige De Wit. 

Veilingshuis
Na de taxatie van Veilinghuis AAG weten ze het zeker: de geschatte waarde is 2000 euro. Nu alleen nog een koper vinden. De opbrengst gaat naar het goede doel. 

Foto: NH / Dennis Mantz