Ga naar Content

Huurders Velsen-Noord zijn vervallen woningen zat: "Alle muren zijn verrot"

VELSEN-NOORD Huurders van de Gildenbuurt in Velsen-Noord zijn het helemaal zat. In 2010 zou de portiekflat worden gesloopt, maar dat ging niet door en nu wachten de bewoners al jaren op renovatie. Ondertussen worden de problemen in de huizen groter en groter.

"De muren zijn verrot", vertelt huurder Mohamed Ben Haddou verontwaardigd. Hij is er helemaal klaar mee. Zijn keuken en badkamer zijn beschimmeld, de muren zijn verrot en hij heeft geen kachel in het huis.

Belofte 
Al jaren vraagt hij het Woningbedrijf Velsen om de problemen in de flat op te lossen. Meerdere keren is hem een renovatie beloofd, maar telkens gaat het niet door. "We zitten te wachten op een oplossing, maar we gaan niet jaren wachten", vertelt hij.

Ook Merel Hensbergen uit de flat is er helemaal klaar mee. "Afgelopen zomer zouden ze de boel komen repareren en het is weer afgeblazen. Dat vind ik echt een kwalijke zaak."

Geschrokken
Woningbedrijf Velsen heeft de bewoners laten weten dat de kosten voor de renovatie te hoog oplopen om het te dekken. Peter van Oorschot van de Huurdersraad Velsen is geschrokken van de verhalen. Toch snapt hij de woningcorporatie ook aangezien het financieel niet gaat lukken. "De bewoners moeten gewoon door de zure appel heen bijten", vindt Van Oorschot.

De bewoners vinden het belachelijk en eisen snel verandering. "Ze moeten ons niet aan het lijntje houden. We willen graag actie", vindt Hensbergen.