Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met De Dijk - Ajax en Feyenoord - Swift

25 oktober 2017, 12.38 uur · Aangepast 25 oktober 2017, 12.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH

AMSTERDAM Drie keer Amsterdam en één keer Rotterdam vandaag. Cupkoorts in de hoofdstad, maar ook ver daarbuiten. Woensdagavond komt de droom uit van de Amsterdamse amateurclubs De Dijk en Swift. Ze spelen hun langverwachte KNVB-bekerwedstrijd tegen respectievelijk Ajax en Feyenoord. Een unieke gebeurtenis die je vanaf 18.00 uur live op de radio kunt volgen in een extra uitzending van NH Sport.

Tweede divisionist De Dijk heeft voor de gelegenheid het eigen terrrein aan de Schellingwouderdijk in Noord ingeruild voor het stadion van FC Volendam. Oók kunstgras, niet ver rijden en voor liefst vijf spelers van De Dijk bekend terrein, omdat zij er ooit speelden. In een vol Kras-stadion wil trainer Jochem Twisker zijn huid zo duur mogelijk verkopen. Vorig jaar hield De Dijk ook lange tijd stand tegen Vitesse, maar liep de score in het slot van de wedstrijd toch nog op tot 2-7.

Rob Wanst verzorgt vanaf 18.30 uur het wedstrijdcommentaar vanuit Volendam. Wim van Amerongen heeft een plekje bemachtigd in één van de vele supportersbussen die De Dijk achterna reizen en volgt het duel door de ogen van de fans.

Lees ook: Stadion FC Volendam loopt vol; De Kuip voor de helft gevuld

Swift naar De Kuip
Ook stadgenoot Swift weet zich gesterkt door een enorme schare fans. Liefst 1.600 supporters steunen de zaterdag hoofdklasser in Rotterdam tegen Feyenoord. Swift weet hoe het is om te stunten. In de vorige ronde schakelde de ploeg van trainer Bart Logchies na strafschoppen bekerwinnaar Vitesse uit. Een scenario waar Logchies vanavond voor tekent. Swift vertrekt extra vroeg naar Rotterdam, zodat de spelers 'een beetje kunnen acclimatiseren'.

De aftrap in De Kuip is om 20.45 uur. Uiteraard kun je ook die wedstrijd live meebeleven. Edward Dekker is de verslaggever en we hebben onderweg ook contact met de supportersbussen om daar te stemming te peilen.

NH Sport is er woensdagavond van 18.00 tot 23.00 uur of langer, indien nodig. Je presentator is Rob Wtenweerde.