Ga naar Content

Ria herkent verontwaardiging dood Anne Faber: "Mijn broer is ook door tbs'er vermoord"

LANDSMEER Ruim 400.000 mensen hebben hun woede geuit over de dood van de Utrechtse Anne Faber. Ze tekenden een petitie die vandaag is aangeboden aan minister Blok in de Tweede Kamer. Ria Luchies herkent de massale verontwaardiging maar al te goed. Haar broer Appie werd in 2005 in Landsmeer vermoord door een tbs'er.

Appie werd op zijn woonboot vermoord door Wilhelm Schipper die tijdens een proefverlof aan zijn bewaker ontsnapte. "Het beklemt mij als ik er nu weer over praat. Het is een verschrikking", zegt Luchies tegen het NH Nieuws.

Lees ook: 'Michael P. liep tegen de lamp door DNA op Annes jas'

Toen Ria Luchies het nieuws over de moord op Anne Faber zag, deed het haar meteen aan haar broer denken. "Ik dacht: is het er weer zo een die loskomt? Net zoals mijn broer is vermoord. Dat mag niet gebeuren." Ria hoopt dat met de petitie de politiek in Den Haag wakker geschud wordt. "Dit kan zo niet doorgaan. Het is gewoon angstaanjagend dat dit gebeurt."

Lees ook: Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

De ondertekenaars van de petitie willen een onderzoek naar, zoals zij dat noemen, het falend rechtssysteem. Michael P., die werd aangehouden in verband met de moord op Anne Faber, verbleef in een kliniek en was op dat moment met proefverlof. Volgens de petitie moet de wet zo veranderd worden, dat zoiets niet meer mogelijk is.

Foto: NH Nieuws