Ga naar Content
Noord-Holland

Reizigers in de kou bij kapotte spoorwegovergang in Purmerend

23 oktober 2017, 23.54 uur · Aangepast 24 oktober 2017, 00.24 uur
Door: · Foto: NH

PURMEREND De herstelwerkzaamheden aan een kapotte bovenleiding bij NS-station Purmerend Overwhere zijn nog in volle gang. Vanmiddag reed een vrachtwagen tegen de kabels en de spoorbomen, met veel schade tot gevolg. Het trein- en autoverkeer is tot op heden nog steeds gestremd: "We kunnen en mogen er niet langs."

Mensen die de overgang willen oversteken, worden tegengehouden. "Het is nog geen vijftig meter verderop, maar met de auto moeten we er helemaal omheen", vertelt een gefrustreerde automobilist. "Dat is wel jammer, want dat kost ons nu een kwartier. Lopend is het nog geen vijf minuten."

Lees ook: Vrachtwagen ramt bovenleiding: geen treinen tussen Hoorn en Zaandam

"Een vriendin van mij moet naar me toekomen, maar staat nu nog aan de andere kant", vertelt een meisje. "Dus voor haar wordt het omfietsen, ik blijf hier lekker wachten", lacht ze. Een tegengehouden automobilist kan de humor er niet van in zien. "Altijd shit met die NS, ik zeg je eerlijk."

Ook voor de treinreizigers is het lastig. "De trein rijdt niet en ik moet naar Eindhoven. Enig idee hoe ik daar ga komen? Oh, met een bus hoor ik! Ik hoop het, want dan staan we in ieder geval even warm. Nu staan we kou te lijden."

Stopbussen
De verwachting is dat de bovenleiding vannacht rond 01.30 uur weer gerepareerd is. Tot die tijd kunnen de treinreizigers gebruikmaken van stopbussen tussen Hoorn, Purmerend Overwhere, Purmerend, Purmerend Weidevenne, Zaandam Kogerveld en Zaandam. 

Reizigers tussen Zaandam en Hoorn reizen via Alkmaar. De extra reistijd kan oplopen tot 45 minuten.