Jong AZ verliest in de replay van FC Oss

23 oktober 2017, 23.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Marcel Bonte

OSS Op 15 september werd de uitwedstrijd van Jong AZ bij FC Oss ook al gespeeld. Jong AZ won toen met 2-0, maar die wedstrijd moest worden overgespeeld. Maandagavond werd het 2-1 voor FC Oss. Beide ploegen hadden kansen te over om de stand te veranderen, maar de vele kansen bleven onbenut.

Op 15 september was Jong AZ gedurende negen minuten 'te oud-AZ'. Er stonden in die wedstrijd drie dispensatiespelers van boven de 23 jaar tegelijk in het veld en dat mag niet. De KNVB besliste dat de wedstrijd overgespeeld moest worden.

Replay
In de replay van maandagavond was Jong AZ het eerste kwartier gevaarlijk, met kansen voor Wijndal en Hoedemakers. Daarna nam Oss de regie over. Huseyin Dogan was al dicht bij de openingstreffer met een vrije trap die op de lat afspatte. Na 24 minuten hielp Joerie Church FC Oss aan de leiding. Hij werkte onbedoeld de bal in eigen doel bij een hoekschop. Keeper Nick Olij ging niet helemaal vrijuit bij die corner.

Penalty FC Oss
Vlak voor rust had Fred Friday de kans om de stand gelijk te trekken op aangeven van Jeremy Helmer. In de allerlaatste minuut van de eerste helft hield Mees Hoedemakers zijn tegenstander Rick Stuy van de Herik vast in het zestienmetergebied. Fatih Kamaci benutte de gegeven strafschop en zette zo de 2-0 op het scorebord.

Jong AZ kwam beter uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de aansluittreffer. Fred Friday kreeg de bal uit een hoekschop voor zijn voeten en aarzelde niet: 2-1.

Kansen aan beide zijden
Jong AZ kreeg nog een aantal prima kansen, maar de ploeg verzuimde die te verzilveren. Ook FC Oss kreeg nog een paar dotten van kansen om de 3-1 te maken, maar ook de Brabanders lukte het niet om de bal in het doel te krijgen.

Door het verlies blijft Jong AZ op de tiende plek staan met dertien punten uit tien duels. Tegenstander FC Oss klimt naar de vierde plek met achttien punten.

Opstelling FC Oss: Mous; Fleuren, Piqué, de Regt, v.d.Herik, v.d.Sluys, Bakx (Kaak/67), v.d.Venne (v.dSande/72), Dogan, Kamaci, Quekel (de Sa/90)

Opstelling Jong AZ: Olij; Church (Koreniuk/79), Regeling, Bakker, Wijndal; Jacobs (Hardijk/64), Reijnders (Einarsson/29), Hoedemakers; Dos Santos, Friday, Helmer.