Ga naar Content
Noord-Holland

VIDEO: Spectaculaire beelden van uit de hand gelopen drugsdeal

23 oktober 2017, 12.40 uur · Aangepast 23 oktober 2017, 13.35 uur
Door: · Foto: Screenshot De Meldkamer

AMSTERDAM SBS6 heeft gisteravond beelden getoond van agenten die met getrokken pistolen een terras aan het Rembrandtplein in Amsterdam bestormen. Het programma De Meldkamer bracht een uit de uit hand gelopen drugsdeal in Club Smokey van begin dit jaar in beeld.

In het programma is te zien dat de agenten Onno en Roy een melding krijgen over het Rembrandtplein. Een jongen zou daar geprobeerd hebben om nepdrugs te verkopen aan vier mannen. Er ontstaat onenigheid, waarop één van hen een pistool trekt en het op de drugsdealer richt. Op beelden is te zien dat hij de trekker overhaalt, maar het wapen weigert. 

'Zo snel mogelijk de straat af'
Het slachtoffer is flink van slag en schakelt de politie in. Die zet vol in op de spannende melding. "Het is een dronken en gevaarlijke man met een vuurwapen. Die moet zo snel mogelijk de straat af", aldus een van de agenten. Samen met het slachtoffer lopen ze door het centrum van Amsterdam, op zoek naar de dader. 

Op dat moment laten andere beelden zien dat het groepje mannen nietsvermoedend Club Smokey aan het Rembrandtplein instapt. Een aantal gaat naar de wc, terwijl de man met het vuurwapen op het terras gaat staan om te bellen. Op dat moment lopen de agenten net langs. "Het slachtoffer riep: 'dat is 'm!' We hebben ons geen seconde bedacht en zijn eropaf gegaan."

Lees ook: 'Man die met pistool werd opgepakt is Ierse topcrimineel'

De agenten trekken hun pistolen en houden de verdachte onder schot. "Op de grond!" De man lijkt te aarzelen, maar gehoorzaamt uiteindelijk wel en gaat op de grond liggen. Als de politie hem fouilleert, blijkt hij geen wapen op zak te hebben. "Dan weet je: dat moet nog ergens binnen liggen."

Wapen verstopt op toilet
Op andere camerabeelden is te zien dat de vrienden van de aangehouden man doen alsof hun neus bloedt. Een van de vier verstopt snel het wapen op het toilet. De politie haalt ondertussen de hele horecazaak leeg en begint de tent te doorzoeken. Het wapen wordt, samen met twee andere vuurwapens, gevonden. 

In de uitzending wordt duidelijk dat de verdachten geen lieverdjes zijn. Zo blijkt de schietgrage man lid te zijn van een beruchte maffiafamilie uit Ierland.