Koopmeiners scoort met rechts: 'meer op goed geluk'

ALKMAAR Teun Koopmeiners was de meest besproken man na AZ-Utrecht. De debutant in de basis zorgde voor de 1-0 en werd uiteindelijk gekozen tot de man van de wedstrijd.

Na negentien minuten zette Koopmeiners het AFAS-Stadion in vuur en vlam met een lekkere pegel. Met rechts, terwijl hij eigenlijk linksbenig is.

abc5media_video_0

De 1-0 van Koopmeiners werd in de tweede helft opgevolgd door doelpunten van Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem. FC Utrecht kreeg nauwelijks een kans, terwijl de Alkmaarders swingden. Logischerwijs was John van den Brom een tevreden coach.

abc5media_video_1

Door de overwinning klimt AZ naar de zesde plaats op de ranglijst. Mede dankzij die goal dus van Teun Koopmeiners. De gevierde man had al een idee hoe hij het ging vieren.