AZ sluit aan bij subtop na 3-0 winst op FC Utrecht

22 oktober 2017, 18.32 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 18.46 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

ALKMAAR AZ heeft zondag voor het eerst sinds redelijk lange tijd weer een wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Het team van trainer John van den Brom rekende in eigen stadion af met FC Utrecht: 3-0. AZ was vanaf het begin van het duel de sterkste ploeg. De doelpunten kwamen op naam van Teun Koopmeiners, Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem.

FC Utrecht trad aan in een 5-3-2 en AZ wist daar wel raad mee. De ploeg creërde volop kansen en het was in de 21e minuut de 19-jarige Teun Koopmeiners die zijn eerste basisplaats beloonde met een doelpunt.

21' ⚽️ GOAL! Koopmeiners 1-0.#az #azutr#koopmeiners #eredivisie pic.twitter.com/mNSmdDwgB8

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) October 22, 2017

Na het doelpunt was AZ wat minder fel, waardoor FC Utrecht sporadisch in de buurt van de goal van Marco Bizot kon komen. Zeven minuten voor rust schoot Görtler op de lat. Jahanbakhsh deed dat op slag van rust ook voor AZ.

Nadat Wout Weghorts de bal op de paal had geschoten was het na ruim een uur spelen Alireza Jahanbakhsh die de 2-0 scoorde voor AZ, op aangeven van Thomas Ouwejan.

62' ⚽️ GOAL! Jahanbakhsh 2-0.#az #azutr#jahanbakhsh #eredivisie pic.twitter.com/HGMtbRuOms

Tien minuten voor tijd schoot Joris van Overeem de wedstrijd in het slot. Hij werd goed weggestuurd door Jahanbakhsh en faalde niet oog-in-oog met keeper Jensen: 3-0.

80' ⚽️ GOAL! Van Overeem 3-0.#az #azutr#vanovereem #eredivisie pic.twitter.com/HDrz96tcHY

FC Utrecht raakte na een uur spelen aanvaller Jean-Christophe Bahebeck met een op het oog zware blessure kwijt.

AZ had halverwege september bij Sparta voor het laatst gewonnen in de eredivisie. Daarna volgden thuisnederlagen tegen Excelsior (0-2) en Feyenoord (0-4) en eindigde de uitwedstrijd tegen FC Groningen in een gelijkspel (1-1). Door de winst op FC Utrecht sluit AZ weer aan bij de subtop, en staat nu met 16 punten uit 9 duels op de vijfde plek.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh (v.Rhijn/85), Weghorst, Van Overeem.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Klaiber, Dumic, Janssen, Van der Meer (Braafheid/63); Labyad, Strieder, Emanuelson, Ayoub (v.d.Streek/81); Bahebeck (Dessers/60), Görtler.