Ga naar Content
Noord-Holland

Betonblokken geplaatst voor Centraal Station Amsterdam

22 oktober 2017, 13.29 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 16.09 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Nickolas Kok

AMSTERDAM (AT5) De gemeente Amsterdam heeft betonblokken laten plaatsen op het Stationsplein. Ze zijn volgens de gemeente bedoeld als verkeersmaatregel.

De blokken liggen bij de oostzijde van de hoofdingang van het station, ter hoogte van de tramhaltes van tram 4, 9, 24 en 26. Ze liggen er sinds vrijdag. Op andere plekken rond het Centraal Station zijn geen betonblokken neergelegd. 

Volgens de gemeentewoordvoerder zijn de blokken bedoeld om het laad- en losverkeer beter te stroomlijnen. Dat kwam te veel in het contact met het publiek wat daar liep.

"Het fietspad is een paar weken geleden verplaatst vanwege de herinrichting van het Stationsplein, daardoor reden vrachtwagens en auto's er overheen om te laden en lossen', aldus een woordvoerder. 'Dat leverde een gevaarlijke situatie op en daarom heeft stadsdeel Centrum besloten betonblokken te plaatsen."

Lees ook: Betonblokken op Dam en Rokin tegen terroristen

De maatregel heeft volgens de gemeente niks te maken met anti-terreurmaatregelen. De Amsterdamse loco-burgemeester Kajsa Ollongren kondigde vrijdag wel aan dat er op verschillende plekken in de stad 'fysieke statische obstakels' worden geplaatst. Ze sprak over de Dam, het Rokin en de wachtrij bij de Heineken Experience op de Stadhouderskade.