BC Apollo wint van Weert, Den Helder verliest

21 oktober 2017, 23.39 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 00.34 uur
Door: · Foto:

DEN HELDER Den Helder Suns heeft zaterdagavond in de Dutch Basketball League thuis met 78-100 verloren van Leiden. BC Apollo won in Limburg met 54-79 van Basketball Academy Limburg.

Den Helder Suns - Leiden 78-100
Den Helder leek voor de rust af te stevenen op een verrassing tegen Leiden. De tweede helft begon met een 49-49 stand. Maar na de rust gaf Leiden gas en sloeg meteen een gat. Den Helder kwam tot minder schotpogingen en tot een lager schotpercentage dan Leiden en daarmee is het verlies verklaard.

Topscorer aan Helderse zijde was Alex Lauret met 21 punten, Lavonte Dority kwam tot 20 punten en Tsjoe de Paula had 13 punten. Den Helder wacht na vier wedstijden nog op de eerste winst.

Basketball Academy Limburg - BC Apollo 54-79
BC Apollo maakte in Weert meteen duidelijk wie de beter ploeg was. Nadat Weert een kleine voorsprong had in het eerste kwart, stond er aan het eind van dat kwart al 13-20 op het scorebord. Basketball Academy kwam voor de rust nog wel even terug tot 33-37, maar Apollo liep in de tweede helft makkelijk uit naar de overwinning. Michael Madanly was met 25 punten en 9 rebounds de man die de Amsterdammers bij de hand nam. De guard, die vorig seizoen nog bij Landlake Lions in Landsmeer speelde, was daarmee opnieuw belangrijk voor de ploeg van coach Patrick Faijdherbe. Dimeo van der Horst kwam tot 14 punten. Onder de borden pakte Max van Schaik 11 rebounds.

BC Apollo staat met met vier punten uit drie duels op de vijfde plek.