Ga naar Content
Sport

'Ton du Chatinier per direct weg bij AFC'

21 oktober 2017, 19.55 uur · Aangepast 22 oktober 2017, 14.20 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Moniek Arends

AMSTERDAM Ton du Chatinier stapt per direct op bij het Amsterdamse AFC, meldt Het Amsterdamsche Voetbal op Twitter.

Breaking! Ton du Chatinier stapt per direct op bij @AFC_Amsterdam ‘het zijn allemaal ratjes’

— Mathijs Groenewoud (@magro73) October 21, 2017

AFC won zaterdag na vier verliespartijen op rij eindelijk weer een keer. Bij IJsselmeervogels werd het 0-1 voor de Amsterdammers door een wereldgoal van Koen Bosma in de tweede helft. Hij schoot de bal, bijna van eigen helft, raak.

Wat een wereldgoal van Koen Bosma van @AFC_Amsterdam! ? #ijsafc @2deDivisie pic.twitter.com/fTELHBBJ9P

— FOX Sports (@FOXSportsnl) October 22, 2017

De spelers waren na de wedstrijd compleet verrast door het vertrek van hun coach.

"Allemaal ratjes"
Du Chatinier was aan zijn tweede seizoen bezig bij tweede divisionist AFC. Zijn plotselinge vertrek heeft volgens Du Chatinier niets met de tegenvallende resultaten te maken. Het Amsterdamsche Voetbal meldt dat hij deze beslissing gisteren voor zichzelf had gemaakt, zonder nog iemand hierover in te lichten. "Het zijn allemaal ratjes bij AFC, vooral de vijfde collone. Ze zoeken het maar uit. En AFC kennende hebben ze maandag of dinsdag wel een vervanger paraat staan."

Compleet verrast
Bob Duis, bestuurslid technische zaken van de Amsterdammers, was overrompeld door de beslissing van Du Chatinier. "Ik ben overdonderd. Compleet verrast. Overdonderd. Als we hadden verloren, had ik het wel begrepen, had ik me ook kunnen voorstellen."

'Wel drie kettingzagen'
Tegen Voetbal247.nl ging Du Chatinier tekeer over de 'zogenaamde' clubiconen van AFC. "Die hebben niet één kettingzaag achterin de auto liggen, maar wel drie. Ik ben een Utrechts jochie. Prima als je kritiek hebt, maar zeg het me dan recht in m’n porem. En als ik ze er dan op aanspreek, ontkennen ze het glashard in m’n gezicht. Ik word doodziek van dat huichelachtige gedrag."