Ga naar Content

Zelfs met vrieskou duikt Velserbroekse met MS vijver in: "Genieten van het leven"

VELSERBROEK Een duik in koud water. Niet iedereen loopt er voor warm voor, maar hoe anders is dat voor Tine Leewens uit Velserbroek. Ze heeft al 22 jaar MS, en doet niets liever dan dagelijks een duik te nemen in een Velserbroeker plas. "Dit maakt me gelukkig."

Toen Leewens vorig jaar na een kennismaking met Wim Hof - beter bekend als The Iceman - startte met iedere ochtend 'een plons' in het water, merkte ze dat het veel met haar deed. De energie kroop weer waar het niet ging. "Dit kan ik dus nog", jubelt ze tegen NH Nieuws. "Ik kan hier zijn, zwemmen, en genieten van het leven."

Pijnstillers
Dat het inderdaad veel invloed heeft op haar gezondheid, blijkt wel uit de inmiddels verbannen pijnstillers. "Ik gebruikte 100 paracetamollen per maand om pijn te bestrijden, nu dus niets meer", aldus Leewens.

Verder blijkt ze een bron aan inspiratie voor haar plaatsgenoten te zijn. Sinds de start van haar ochtendritueel, schuiven steeds vaker mensen bij haar aan. De vaste kern bestaat inmiddels uit vier zwemmers. Dat mogen er van haar best meer worden. "Iedereen mag zich aansluiten, gezellig."

Foto: NH Nieuws