Ga naar Content

Hilversumse Philisantha (21) wint Miss Nederland-verkiezing en mag naar China

HILVERSUM De Hilversumse Philisantha van Deuren is druk bezig met de voorbereidingen voor de prestigieuze Miss World-finale in China. Jurken passen, fotoshoots, zang- en danslessen zijn nu dagelijkse kost voor de 21-jarige. Maar ook op haar werk in de bioscoop - waar het allemaal begon - komt ze nog maar al te graag.

In de bioscoop Vue in Hilversum kreeg haar leven een bijzondere wending. Terwijl Philisantha in haar piratenoutfit filmtickets checkte tijdens de bioscooppremière van Pirates of the Caribbean, werd ze aangesproken door een vrouw. "Ik dacht eigenlijk dat ze ging vragen waar zaal 7 was ofzo", vertelt ze. Maar al snel bleek dat de vrouw de directeur van de missverkiezing was, die voor Philisantha een heel andere vraag had. 

Kans
Sindsdien is haar leven in een stroomversnelling geraakt: na de landelijke finale in juli won Philisantha de Miss World-verkiezing in Nederland. Nu mag ze zichzelf – met bijbehorende sjerp en kroon - een jaar lang Miss World Nederland noemen. Deze titel geeft haar toegang tot de internationale verkiezing in China. "Het is supergaaf, Miss World is een kans die je maar een keer in je leven krijgt en waar ik vol voor wil gaan. Ik ben dan ook voor een half jaar met mijn studie psychologie aan de universiteit gestopt."

De wereld waar Philisantha zich nu in begeeft, is nog steeds wennen voor de Hilversumse. "Ik zag mezelf nooit als miss. Ik had ook vooroordelen over missverkiezingen: ik vond het een vleeskeuring, een beetje zwaaien en pleiten voor wereldvrede. Maar dat is zeker niet het geval, er wordt meer gezocht naar een representatieve ambassadeur die iets te vertellen heeft."

Toch zijn jurken en make-uplessen nog steeds belangrijk en ook dat is voor Philisantha even wennen. "Ik ben gewend om te studeren en te werken in de bioscoop waar ik mijn handen uit de mouwen steek. Hier word ik behandeld als een soort prinsesje."

Ervaring
Alle aandacht is even wennen voor Philisantha, maar zenuwachtig wordt ze er niet van. "Voor mij is het een compleet nieuwe ervaring waar ik heel erg van geniet. Ik mag bij leuke evenementen zijn en krijg zang- en dansles waar ik anders nooit aan was begonnen. Ik leer kanten van mezelf kennen die ik anders misschien nooit had ontdekt. Hoe kan ik daar zenuwachtig voor zijn?"

Geen zenuwen dus. Ook de Hollandse nuchterheid zal de twintiger niet snel verliezen. "Als ik weer terug ben, ga studeren en weer lekker werken in de bioscoop."

Of Philisantha de titel voor Nederland in de wacht sleept, weten we op 18 november.