FC Volendam-trainer Misha Salden: "Individuele fouten doen je de das om"

VOLENDAM De nederlaag tegen NEC (0-2) komt voor FC Volendam niet als een verrassing. Toch was het vrijdagavond opnieuw slikken voor trainer Misha Salden. "Het is moeilijk, weer een nederlaag. Aan de andere kant verwacht je ook niet dat wij ze even van de mat spelen."

Salden zag zijn ploeg een meer dan behoorlijke eerste helft afwerken, waarin de thuisploeg ook kansen kreeg op een doelpunt. In de tweede helft werd het spel minder. "We moesten vaker verdedigen dan me lief is." Dat leidde in de 61e minuut tot het openingsdoelpunt van Arnaut Groeneveld die over de as van het veld alle vrijheid kreeg om doeltreffend uit te halen.

Video #172735

Het zat FC Volendam overigens ook niet mee dat de ploeg bij een 0-1 stand geen strafschop kreeg bij de overtreding van Mart Dijkstra op Nick Runderkamp. De 0-2 van Sven Braken betekende in de 76e minuut de beslissing.

De in de basis debuterende Gijs Smal stapte als man van de wedstrijd van het veld. Toch lukte het na afloop niet om een lach op zijn gezicht te toveren.

Video #172741

Lang heeft FC Volendam niet om stil te blijven staan bij de nederlaag tegen NEC. Donderdag speelt de ploeg van Salden alweer in het KNVB-bekertoernooi tegen de koploper in de eredivisie, PSV. "Tuurlijk hebben we kans", zegt Smal strijdbaar. Salden:  "Ik hoop dat we er dan, net als vandaag, voor een groot deel een wedstrijd van kunnen maken."

Video #172739

Uiteraard zendt NH Sport de bekerwedstrijd rechtstreeks uit op de radio. NH Sport begint donderdag al om 18.00 uur. De aftrap in het Kras-stadion is een half uur later.