Ga naar Content

Haarlemmer krijgt droombaan en wordt boswachter op Texel

TEXEL Jerome van Abbevé uit Haarlem krijgt zijn droombaan. Hij is vanavond de winnaar geworden van het tv-programma Boswachter Gezocht en mag zichzelf de nieuwe boswachter van Texel noemen. Dat meldt mediapartner Texelse Courant.

De 27-jarige Haarlemmer streed in het programma met negen andere natuurliefhebbers om de baan en kwam vanavond als winnaar uit de strijd. Nu is hij nog student, meubelmaker en parttime kok. Hij neemt een vrouw en kind mee naar het Noord-Hollandse waddeneiland, schrijft de Texelse Courant

Lees ook: Tv-programma biedt natuurliefhebbers ultieme kans: boswachter worden op Texel

Dolblij
Van Abbevé is dolblij met zijn nieuwe functie, vertelt hij in een eerste reactie: "Een spectaculair avontuur om met mijn jonge gezinnetje te verhuizen van de drukke Randstad naar de weergaloze schoonheid van een Waddeneiland. Mijn zoontje van twee gaat opgroeien op Texel."

"In mijn werk hoef ik me nooit meer af te vragen waar ik het voor doe. Ik hoorde dat Texel de lievelingsplek was van de oprichter van Natuurmonumenten, Jac. P. Thijsse. Hij heeft er maar twee jaar gewoond, maar voelde zich Texelaar voor het leven. Ook dat maakt deze baan voor mij bijzonder."

Foto: Screenshot Boswachter Gezocht