Knappe overwinning Jong AZ op FC Emmen

20 oktober 2017, 22.12 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 12.27 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

WIJDEWORMER Het Jong AZ van Martin Haar heeft een knappe overwinning geboekt op FC Emmen. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van de nummer zeven van de Jupiler League.

In de tweede minuut was het Dabney dos Santos die Jong AZ op voorsprong zette. De aanvaller passeerde doelman Dennis Telgenkamp. Een gelijkopgaande strijd leverde aan beide kanten mogelijkheden op. Zo zag FC Emmen-verdediger Keziah Veendorp zijn bal rakelings langs de kruising vliegen en was het Levi Garcia die het aan de andere kant van afstand probeerde.

Tweede helft
In de tweede helft kreeg Tijjani Reijnders een enorme kans op de 2-0. De middenvelder kreeg de bal aan de rand van het strafschopgebied op aangeven van Iliass Bel Hassani, maar was onzorgvuldig en schoot de bal ver naast.

2-0
De 2-0 volgde in de 57e minuut. Een voorzet van Joris Kramer werd gemist door Bel Hassani, waarna Jamie Jacobs de bal voor de voeten kreeg. De middenvelder uit Purmerend wist wel waard met dit buitenkansje en schoot de bal overtuigend achter Telgenkamp.

Aansluittreffer
FC Emmen dacht via Alexander Bannink op 2-1 te komen, maar de middenvelder stond nipt buitenspel. In de slotfase maakte Michiel Hemmen alsnog de aansluitingstreffer, maar deze kwam te laat voor de bezoekers.

Met negen wedstrijden staat Jong AZ tiende in de Jupiler League met dertien punten. Maandag, als Jong AZ de inhaalwedstrijd speelt tegen FC Oss, kan de ploeg van Haar stijgen naar de vijfde plaats. FC Emmen heeft vijftien punten en is de nummer zeven.

Opstelling Jong AZ: Olij; Opdam (Church/65), Regeling, Bakker, Kramer; Hoedemakers, Reijnders, Jacobs; Bel Hassani (Einarsson/71), Dos Santos, Garcia

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Bakker, Veldmate, Veendorp, Klok; Ben Moussa, Bannink, Chacon (Bilate/58); Haydary (Jansen/58), Peters, Loen (Hemmen/81)