Jong Ajax krijgt er vier om de oren in Deventer

20 oktober 2017, 22.12 uur · Aangepast 23 oktober 2017, 18.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Niels Boersema

DEVENTER Jong Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen Go Ahead Eagles. Ondanks een snelle openingstreffer werd er met ruime cijfers verloren. Na 90 minuten stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.

Bij het betreden van het veld was het voor Jong Ajax duidelijk dat ze niet gewenst waren in Deventer. Een groot spandoek 'tegen de beloften' werkte in de openingsfase echter als een rode lap op een stier. De ploeg van Michael Reiziger kwam in de 12e minuut op 0-1. Een mooie pass van Carel Eiting werd door Dennis Johnsen knap afgemaakt.

Dennis Johnsen met de 0-1 voor Jong Ajax tegen Go Ahead Eagles. #ajax #gaejaj pic.twitter.com/znZRW5wiCK

— Bart Sanders (@bart_sanders) October 20, 2017 Lang heeft Jong Ajax niet kunnen genieten van de voorsprong. Bij de thuisploeg begon het vanaf de 13e minuut te lopen en was het oud-Ajacied Hendriks met een prachtige lob over doelman Norbert Alblas. Dankzij een fout in de verdediging van Jong Ajax werd het in de 25e minuut 2-1. Joey Suk verzilverde het cadeautje.

Rode kaart
Nog voor de pauze werd het erger voor Jong Ajax. Een overtreding van Deyovasio Zeefuik op Tim Hölscher werd zwaar bestraft. De rechtsback van de Amsterdammers kon met rood op zak in de 40e minuut de kleedkamer opzoeken en zag twee minuten later Xandro Schenk de 3-1 aantekenen.

In de tweede helft bood Jong Ajax nog altijd knap stand met tien man, maar was het over en sluiten toen invaller Leon de Kogel de 4-1 mocht aantekenen. Jong Ajax blijft ondanks de nederlaag de koploper in de Jupiler League met 23 punten, maar ziet NEC en Fortuna Sittard dichterbij komen. De Eagles staan negende met veertien punten.

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Groenbast (Hettinga/77), Ketting, Schenk, Corbin-Ong (Dzepar/72); Suk, Overgoor, Hölscher, Langedijk, Hendriks, Werkhoven (De Kogel/59)

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Sidoel (Matusiwa/58), Bergsma, Dijks; Eiting, Bijleveld (Doekhi/44), De Wit; Johnsen, Cassierra, Mazraoui (Flemming/85)