Gifbeker nog niet leeg voor FC Volendam

20 oktober 2017, 22.12 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 12.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

VOLENDAM De gifbeker is nog altijd niet leeg voor de Volendammers. In eigen huis werd vrijdagavond met 2-0 verloren van NEC uit Nijmegen.

De grootste kansen in de openingsfase waren voor NEC. In de 4e minuut schoot Ferdi Kadioglu de bal op de paal en was het Arnaut Groeneveld die de bal van dichtbij naast schoot.

Beter dan afgelopen weken
De supporters van FC Volendam moesten een klein kwartier wachten op de eerste mogelijkheid, maar Nick Doodeman zag zijn inzet naast het doel eindigen. De bezoekers waren de betere partij en voetbalden makkelijker dan FC Volendam, maar daarentegen speelde de thuisploeg beter dan de afgelopen weken en dat gaf het thuispubliek hoop.

Kansen over en weer
Enzo Stroo, spelend voor Teije ten Den, kreeg de grootste kans voor FC Volendam in de eerste helft. Keeper Joris Delle keerde in de 25e minuut in twee instanties zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Naarmate de pauze dichterbij kwam, ging het over en weer met kansen voor beide ploegen. Zo zag Groeneveld zijn boogbal uit de hoek worden getikt door Hobie Verhulst en kopte Erik Schouten uit een corner snoeihard naast.

Tweede helft
In de tweede helft nam NEC het heft in handen en dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer voor de ploeg uit Nijmegen. Was het eerst nog Kadioglu die de bal nipt voorlangs schoot in de 62e minuut, twee minuten later profiteerde Groeneveld van de geboden vrijheid en schoof de bal in de verre hoek.

Penalty onthouden
De ruim 3000 FC Volendam-supporters vonden dat de thuisploeg recht had op een penalty in de 67e minuut, maar scheidsrechter Dieperink zwichtte niet toen Mart Dijkstra Nick Runderkamp in de zestien vloerde. FC Volendam kreeg in de 76e minuut een tweede tik te verwerken. Sven Braken tikte van dichtbij de voorzet van Groeneveld binnen: 0-2.

FC Volendam staat door de nederlaag nog steviger op de laatste plaats met vier punten. Door de nederlagen van RKC en Helmond Sport is er de kans dat de Volendammers volgende week de laatste plaats verlaten, maar dan moet er wel gewonnen worden van de nummer twaalf MVV.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Schouten, Klinkenberg, Smal; Visser, Veerman, Runderkamp; Pedro (Plat/71), Stroo, Doodeman (Antwi/64)

Opstelling NEC: Delle; Joppen, Sturing, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Breinburg, Kadioglu (Jansen/85); Rayhi (Langil/78), Braken (Larsson/88), Groeneveld