Derde zege op rij voor Telstar

20 oktober 2017, 22.12 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 12.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

HELMOND Telstar heeft voor de derde week op rij gewonnen. Met een degelijke 2-1 overwinning werd Helmond Sport aan de zegekar gebonden.

Al na vijf minuten was het Andrija Novakovich met de openingstreffer voor Telstar. De spits kopte de bal in eerste instantie op de lat, maar in de rebound (foto) kreeg hij de bal alsnog achter Stijn van Gassel. Het spel kabbelde in het verloop van de wedstrijd voort.

Brabantse gelijkmaker
Vanuit het niets kwam Helmond Sport op gelijke hoogte. Uit een hoekschop kwam de afgeslagen bal voor de geheel vrijstaande Arne Naudts. De twaalf meegereisde supporters van Telstar dachten in de 30e minuut dat Novakovich zijn tweede maakte. Helaas voor iedereen met een Telstar-hart stond de huurling van Reading buitenspel.

Winnende van Hamdaoui
De supporters die op tijd aan de koffie wilden hebben het tweede doelpunt van Telstar gemist. In de slotseconden van de eerste helft was het Mohamed Hamdaoui die zijn vijfde seizoensdoelpunt liet aantekenen. De vleugelaanvaller kreeg de bal van Melvin Platje en passeerde met een gemakkelijke schuiver doelman Van Gassel.

Een weinig amusante tweede helft bracht aan beide kanten weinig kansen. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en de bezoekers hoefden niet. De eerste serieuze kans in de tweede helft kwam van Charlton Vicento namens Helmond Sport. De invaller gleed de bal in de handen van doelman Rody de Boer.

Het enige moment van spanning in de tweede helft zat hem in de slotfase van de wedstrijd, maar meer dan een kans van Jason Bourdoxhe kreeg Helmond niet. Voor de ploeg van Mike Snoei was het alweer de derde overwinning op rij. Telstar staat na tien wedstrijden op een knappe vierde plaats. Helmond Sport blijft de nummer negentien met vijf punten.

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Verkennis, Warmolts, Van Koesveld, Bourdouxhe; Edwards (Janzen/46), Thomassen, Damen; Hiwat (Godee/40), Naudts, Zeldenrust (Vicento/56)

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral (Sno/81), Van Huizen, Van Heertum, Brito; Korpershoek, Osman, Schouten; Hamdaoui (Van Iperen/88), Novakovich, Platje