Ga naar Content
Noord-Holland

Deze Noord-Hollanders worden minister of staatssecretaris

20 oktober 2017, 22.43 uur · Aangepast 21 oktober 2017, 00.55 uur
Door: · Foto: V.l.n.r. met de klok mee: Grapperhaus, Keijzer, Hoekstra, Visser, Wiebes, Ollongren (ANP)

NOORD-HOLLAND Onze provincie levert zes leden van het nieuwe kabinet dat ons land gaat besturen. Onder de aangewezen ministers en staatssecretarissen bevinden zich zowel drie Noord-Hollandse mannen als drie Noord-Hollandse vrouwen.

De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie zijn het vanavond eens geworden over de 24 bewindspersonen voor het kabinet Rutte III. Daarvan is eenvierde geboren of woonachtig in onze provincie, zo blijkt uit een inventarisatie van NH Nieuws. 

Lees ook: Zaanse Barbara Visser wordt nieuwe staatssecretaris Defensie

Ministers
Het gaat om deze minsters: 

- Eric Wiebes, VVD-minister van Economische Zaken en Klimaat. Hij is weliswaar geboren in Delft, maar hij woont in Amsterdam. 

- Wopke Hoekstra is door het CDA voorgedragen als minister van Financiën. Hij woont in Bussum. 

- Ferdinand Grapperhaus wordt namens het CDA voorgedragen minister van Justitie, belast met politie. Hij is geboren in Amsterdam en woont er ook. 

- Kajsa Ollongren is door D66 voorgedragen als vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken en Wonen. Zij woont ook in Amsterdam. 

Staatssecretarissen
Het gaat om deze staatssecretarissen:  

- Barbara Visser is de nieuwe staatssecretaris van Defensie namens de VVD. Zij woont in Zaandam. 

- Mona Keijzer wordt namens het CDA staatssecretaris van Economische Zaken. Zij werd geboren in Volendam en woont in Edam.