Ga naar Content

Van de Beek en Veltman klaar voor de Klassieker

AMSTERDAM De Ajacieden Donny van de Beek en aanvoerder Joël Veltman zijn klaar voor het duel tussen regerend landskampioen Feyenoord en Ajax. Voor de middenvelder is het zijn eerste in de basis. Voor coach Marcel Keizer is het voor het eerst dat hij Ajax mag coachen tijdens de Klassieker.

"In de Amsterdam ArenA ben ik wel eens ingevallen en vorig jaar heb ik het duel vanaf de bank bekeken. Maar ik ben klaar om voor het eerst aan de aftrap te staan tijdens de Klassieker", sprak de jonge middenvelder van Ajax. De voorbereiding gaat eigenlijk zoals altijd sprak Van de Beek. "We moeten scherp zijn en ons positiespel, waar we normaal goed in zijn, moeten we zondag in uitblinken", sprak hij bijna Cruijffiaans. 

Geen Europese wedstrijden
De selectie van Ajax kan zich al de hele week voorbereiden op het duel tegen de Rotterdammers. In de Maasstad werd deze week nog Champions League gespeeld, iets waar Ajax niet over kan meepraten. "Maar daardoor kunnen wij nu wel harder trainen en ons nog meer focussen op tactische afspraken", sprak Van de Beek.

Veltman heeft al twee keer de winnende gemaakt in de Klassieker. Zowel voor Ajax, maar ook met een eigen doelpunt. Die laatste was in het bekertoernooi. "Nee daar lig ik niet meer wakker van. Dat ik de winnende maakte in de competitie was veel belangrijker en ach, ik heb ze een keer geholpen."

Cruciaal duel
Verliezen in deze fase van de competitie wil niemand. Veltman:"PSV blijft maar winnen, dus of je nu speelt tegen Feyenoord of de volgende wedstrijd, het doel is hetzelfde."

Voor trainer Keizer is het zijn eerste Klassieker vanaf de bank bij Ajax. "Ik heb er zelf enorm veel zin in en ik voel dat de groep de hele week al de focus goed heeft en gemotiveerd is." Ondanks de blessures bij Feyenoord vindt Keizer dat de ploeg uit Rotterdam nog altijd sterk voor de dag kan komen. "Tegen Sjachtar Donetsk was het helemaal niet zo slecht hoor. Het is gewoon een sterke ploeg."

Younes
Amin Younes staat zondag in de basis van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord. Coach Marcel Keizer maakte dat vrijdag bekend in reactie op eerdere uitspraken van de voetballer in een interview dat hij niet helemaal fris is. "Younes speelt wel", zei de trainer van Ajax. De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax is vanaf 14.30 uur live te volgen op de radio bij NH Sport.

Lees ook: Marcel Keizer vindt kritiek van Younes onterecht