Ga naar Content

Gerard (67) heeft walhalla aan oldtimerbrommers: "Meer dan 80 opgeknapt"

HUIZEN Het liefst zou hij er geen enkele verkopen, maar nu Gerard Post (67) meer dan 80 brommers in zijn huis in Huizen heeft staan, gaat ruimtegebrek toch wel een rol spelen. Maar zijn uit de hand gelopen hobby, oldtimers opknappen tot herboren juweeltjes, geeft hij hoe dan ook niet op.

Nadat hij zijn bedrijf, een handel in vloeren, verkocht, begon hij met het opknappen van oude brommers. "Het begon met het bekende zwarte gat", legt Gerard uit. "Dan begin je een beetje met één brommertje opknappen, een Le Poulain uit 1949,  dat groeit dan. Daarna is het een ziekte geworden", lacht hij.

Onderdelen uit 1929
Intussen maakt hij van een oud wrak een glimmend, spiksplinternieuw model. Hij heeft net de de onderdelen binnen van een brommer uit 1929. Over een aantal maanden moet dat weer juweeltje zijn. Een Puch uit 1959, een Kreidler uit 1966 en een Ardie uit 1936. Slechts een greep uit Gerards collectie van meer dan 80 brommers en motoren. Allemaal oldtimers met heel veel liefde gerestaureerd.

"Ik koop een wrak en dan haal ik eerst alle onderdelen uit elkaar. Dan krijg je roest en rommel, maar als je elk onderdeel weer afzonderlijk opknapt, krijg je een mooi nieuw geheel", vertelt hij over zijn werkwijze. 

Liefhebbers
De liefde voor brommers zat er overigens al vroeg in. Gerard reed toen hij jong was zelf ook al brommer en heeft tot zijn grote blijdschap alle drie zijn tweewielers uit zijn jeugd weer in zijn bezit. "De eerste heb ik verkocht toen ik mijn rijbewijs haalde. Nu verkoop ik niets meer, behalve als het aan een liefhebber is, die bereid is er echt ook wat voor neer te leggen."

Foto: NH Nieuws