Ga naar Content

Driedubbele kniebreuk door aanrijding: Nick zoekt fietser die ervandoor ging

KROMMENIE Een knie die op drie plekken is gebroken en mogelijk een operatie in het verschiet. Dat is wat Nick van der Oordt overhield aan een aanrijding met een onbekende jongen. Die reed na het ongeluk door. Nick en zijn moeder speuren nu stad en land af om hem te vinden.

"Ik had goed gekeken, maar hij zat in mijn dode hoek", vertelt Nick aan NH Nieuws. Vanuit zijn rolstoel laat hij de plek zien waar hij met zijn fiets ten val kwam. In het hekwerk naast het fietspad zitten nog de bebloede zakdoekjes. 

De twee jongens knalden tegen elkaar. De onbekende jongen vroeg nog wel of "het ging", maar nadat Nick te kennen had gegeven dat dat niet het geval was, fietste hij ervandoor. Omdat Nicks bril door de val beschadigd was, kon hij niet goed zien wie de jongen was. 

Vergoeding
Met zijn moeder Claudia is hij nu op zoek naar de fietser. Niet alleen vanwege de vergoeding van een kapotte bril, maar ook omdat Nick anders aangifte gaat doen. Nicks moeder vindt het namelijk "onbehoorlijk" dat de jongen is doorgereden. "Ik leer mijn kinderen ook verantwoordelijkheid te nemen, dus dat verwacht ik ook van iemand anders."

Nick begrijpt best dat de jongen is doorgereden. "Hij is natuurlijk geschrokken, maar doorrijden na een ongeluk kan niet."

Foto: NH Nieuws