Ga naar Content
Noord-Holland

Topman Schiphol vertrekt volgend jaar

20 oktober 2017, 17.00 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 17.22 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Jos Nijhuis, topman van Schiphol, legt begin volgend jaar zijn functie neer. Hij wil het stokje dan overdragen, zodat zijn opvolger vanaf het begin kan werken aan de plannen van het nieuwe kabinet.

Nijhuis is al sinds begin 2009 de eindverantwoordelijke op Schiphol. Zijn exacte vertrekdatum is nog niet bekend, deze past Nijhuis aan op de dag waarop zijn opvolger begint. Hij is nog wel van plan op zijn vervanger in te werken. 

De topman zou eigenlijk nog tot het einde van 2018 in zijn functie blijven. Hij ziet echter meerdere redenen om toch al eerder te stoppen. "Er ligt nu een regeerakkoord van het nieuwe kabinet, dat duidelijk richting geeft aan de verdere toekomst van Schiphol. Er komt ruimte voor groei, in balans met de omgeving'', zo verklaart Nijhuis. "Toen ik vorig jaar akkoord ging met een verlenging, had Schiphol een nieuw directieteam. Dat is nu goed ingewerkt en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.''

Nijhuis is in 2018 nog beschikbaar voor de Schiphol Group. Inmiddels wordt er al gezocht een een vervanger voor de topman.