Ga naar Content
Noord-Holland

Honden belanden ‘stoned’ bij dierenarts na loslopen in uitlaatgebied Uitgeest

20 oktober 2017, 16.45 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 16.58 uur
Door: · Foto: Kliniek voor Gezelschapsdieren Uitgeest

UITGEEST Bij Kliniek voor Gezelschapsdieren in Uitgeest zijn vorige week drie honden binnengebracht die stoned leken. Mogelijk door het eten van poep van junkies.

"Ze waren sloom, suf, zakten door hun achterpoten en lieten soms urine en ontlasting lopen", vertelt een medewerker van de kliniek. Alle drie hadden ze rondgelopen in het hondenuitlaatgebied langs de Ziendervaart. 

'Ontlasting gegeten'
Een van de honden die binnen werd gebracht, stonk naar poep. "Dan hebben ze ontlasting gegeten. Als een beestje dan zulke symptomen heeft, leg je connectie met drugs", legt de kliniek uit.  

Het klinkt wellicht vreemd, maar honden kunnen wel degelijk stoned worden van het eten van ontlasting met daarin drugsresidu, aldus de kliniek. "Niet van een drol van iemand die een jointje heeft gerookt, maar wel van het zwaardere spul. Hier zie je het eigenlijk nooit, maar in Amsterdam komt het veel vaker voor. Al kan het natuurlijk ook zijn dat iemand iets heeft weggegooid. Expres of per ongeluk. Dat valt niet meer te achterhalen."

Geschrokken
Voor de honden die binnen werden gebracht, is goed afgelopen. "Ze hebben hun roes uitgeslapen en waren de volgende dag weer wat frisser. Maar de baasjes waren flink geschrokken. Normaal staan honden te kwispelen bij de deur als je thuis komt. Maar nu bleven ze liggen of lieten ze hun urine lopen. Daar schrik je van."

Waarschuwing
Na het derde geval in een week tijd, plaatste de kliniek een waarschuwing op Facebook. Het bericht werd al snel meer dan honderd keer gedeeld. "We wilden geen onrust stoken in het dorp, maar wel waarschuwen."

Gelukkig is het bij die de drie honden gebleven. "Deze week hebben we geen nieuwe gevallen binnen gekregen."