Ga naar Content
Noord-Holland

Drukte op Schiphol door herfstvakantie: luchthaven is goed voorbereid

20 oktober 2017, 13.38 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 13.53 uur
Door: · Foto: Luuc Markvoort

SCHIPHOL Door de herfstvakantie is het vandaag extra druk op Schiphol. In deze periode reizen er zo'n 3 miljoen passagiers via de luchthaven en vandaag vertrekken de meeste reizigers. Volgens een woordvoerder is de ochtendspits in elk geval goed en gecontroleerd verlopen.

Schiphol heeft extra maatregelen genomen om de drukte in goede banen te leiden. Zo is er extra personeel ingezet, waardoor bijvoorbeeld alle securitydoorgangen extra ruim zijn bemand. Ook staan er flexibele teams paraat die de luchthaven kan inzetten bij drukte en zijn elders in de terminal ook meer mensen aanwezig die reizigers wegwijs kunnen maken op de luchthaven en vragen kunnen beantwoorden.

Lees ook: Grote drukte tijdens herfstvakantie: Schiphol verwacht drie miljoen reizigers

Tijdens dit soort drukke tijden zet Schiphol ook kantoorpersoneel en een team van vrijwilligers in om te helpen tijdens piekmomenten.

De populairste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie zijn Barcelona, Londen, Antalya, Malaga en Milaan. Schiphol verwacht dat zondag ook nog een drukke vertrekdag wordt en dat volgende week vrijdag de meeste mensen terugkeren.