Ga naar Content

Sail Den Helder nu echt afgelopen: mega-drieluik zeilfeest onthuld

DEN HELDER Drie jaar voorbereiding, vier dagen feest en drie maanden afronden: Sail Den Helder 2017 is nu echt afgelopen. Tijdens de slotavond gisteren in Den Helder is een drieluik onthuld van de Bergense kunstschilder Pauline Bakker. Het meterslange stuk pronkt voorlopig in het theater De Kampanje in Den Helder: "Oude en nieuwe schepen, mensen op de voorgrond, helikopters; ik vind het mooi geworden."

Tien meter lang is het drieluik van Pauline Bakker. Tijdens het Sail-evenement in juni werkte Bakker op lokatie onafgebroken aan het schilderij. De doeken gingen op en neer van het atelier naar Den Helder en terug. Het drieluik kan afzonderlijk van elkaar vertoond worden, "maar ik hoop echt dat ze zoveel mogelijk bij elkaar blijven."

Lees ook: Sail Den Helder Special

Waardering
De organisatie van Sail Den Helder is bijzonder tevreden over het evenement. "We hadden 360.000 bezoekers. Mensen praten er nog steeds over en het evenement krijgt een 8,5 als waardering. Dat zegt toch wel wat", vertelt Eef van den Broek trots. De volgende editie van Sail Den Helder staat gepland voor 2023.