Ga naar Content

Brand verwoest vrijstaande woning in Schagen: "Het was wel even angstig"

SCHAGEN In een vrijstaande woning aan de Lepelaar in Schagen is vanavond brand uitgebroken. De vlammen sloegen al snel uit het dak.

De brand brak rond 20.45 uur uit in de garage. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de woning zelf, maar dat is niet gelukt. In het pand is niemand meer aanwezig, meldt een woordvoerder van de brandweer. 

Video #172656

De burgemeester van Schagen is naar de buurt om de bewoners een hart onder de riem te steken, zo meldt de politie Schagen op Facebook. Inmiddels is de brandweer bezig met nablussen. Buurtbewoners zijn enorm geschrokken van de vuurzee. "Ik hoorde dat er een vrijstaand huis in brand stond, dus ik kreeg de schrik van mijn leven", vertelt een buurman. "Ik heb gelijk de auto geparkeerd en naar huis gerend."

Video #172649

Het is nog onduidelijk waardoor het vuur is ontstaan. Volgens een buurtbewoner zou de brand zijn uitgebroken op de bovenverdieping van de garage. Daar zou een van de bewoners bezig zijn geweest met het maken van kaarsen.