Ga naar Content

Aanhoudende stank drijft flatbewoners tot wanhoop: "Ik word er kotsmisselijk van"

KROMMENIE Een enorme stank drijft buurtbewoners in de wijk Zuiderham in Krommenie al weken tot wanhoop. De vieze lucht komt van een onder water gelopen sportveld af. "Zelfs mijn katten willen niet meer naar buiten."

Bernadette Flore kijkt vanaf haar flat op het stinkende sportterrein uit. Vandaag lijkt de stank mee te vallen. "Maar als de zon dadelijk doorkomt, dan wordt het weer erger." Bernadette slaapt al weken slecht. Om te voorkomen dat de stank haar woning binnenkomt, houdt ze haar slaapkamerraam dicht. "Ik word er kotsmisselijk van."

Rotte eieren
Bernadette is niet de enige. Haar buurman is al weken niet meer op zijn balkon geweest. "Zonde, want we hebben toch nog een paar mooie dagen gehad", vertelt Willem Klous. Diep door zijn neus inademen en de geur omschrijven doet hij liever niet. "Ik kan het je zo ook wel zeggen: rotte eieren."

Lees ook: Ondergelopen sportveld veroorzaakt enorme stankoverlast in Krommenie

Op het parkeerterrein vertelt een vrouw dat zelfs haar katten niet meer naar buiten willen. "Die hebben een veel beter reukvermogen, dus dat zegt wel iets." De vrouw durft ook geen visite meer uit te nodigen. "Even een sigaretje roken op het balkon is er niet meer bij."

Niet gehoord
De gemeente Zaanstad is op de hoogte van de stankoverlast en is bezig het water van het terrein weg te krijgen. Buurtbewoners voelen zich ondanks deze inzet niet gehoord. "Ik heb ze hier niet gezien en ze hebben ook geen informatie verstrekt", vertelt Bernadette. "Ze laten ons maar rotten, zo zie ik het."

Video #172604
Foto: NH Nieuws / Annabelle Zandbergen