Ga naar Content
Noord-Holland

Politie doorzoekt Gaasperplas in verband met vermiste Sabrina Oosterbeek

19 oktober 2017, 17.36 uur · Aangepast 19 oktober 2017, 18.16 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vanmiddag met duikers en honden onderzoek gedaan in en bij de Gaasperplas. Er is gezocht naar mogelijke sporen van de vermiste Sabrina Oosterbeek.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. De 30-jarige Sabrina Oosterbeek wordt sinds begin maart vermist. Ze werd in de nacht van 7 op 8 maart om 2.45 uur voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer.

In de verdwijningszaak van Sabrina Oosterbeek is inmiddels een verdachte aangehouden. Justitie verdenkt de 44-jarige Sjonny W. ervan Sabrina te hebben vermoord. Hij zou daarna haar lichaam hebben verborgen. Op basis van welke informatie de politie nu onderzoek doet in de Gaasperplas wil een woordvoerder niet zeggen. 

Fiets gevonden
In de weken na de verdwijning van Sabrina Oosterbeek zocht de politie in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Uiteindelijk werd de verdachte Sjonny W. eind juni aangehouden. Niet veel later werd de fiets van Sabrina teruggevonden.

Lees ook: Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina Oosterbeek herinneren

Tweede moord
Sjonny W. wordt naast de moord op Sabrina ook verdacht van de moord op de Roemeense Mirela Mos. Het lichaam van Mos werd op 15 november 2004 gevonden in Amsterdam-Zuidoost. Onder een boom aan de Wamelstraat stonden meerdere vuilniszakken, het stoffelijk overschot van de vrouw was in stukken gesneden en in de vuilniszakken gegooid.

Twee weken geleden stond Sjonny W. voor het eerst voor de rechter. Zijn voorlopige hechtenis werd toen met drie maanden verlengd.