Ga naar Content
Noord-Holland

'Nepkorting' van de Albert Heijn maakt veel los: "Het is een foutje"

19 oktober 2017, 16.25 uur · Aangepast 19 oktober 2017, 17.08 uur
Door: · Foto: Facebook

ZAANDAM Op social media is een kleine rel ontstaan nadat daar foto's verschenen van paté met gemanipuleerde bonuskorting. Korting is vaak dus helemaal geen korting, zo luidt de klacht.

Een oplettende koper merkte op dat de crèmepaté in de bonus net zo duur was als dezelfde paté de week ervoor, zonder korting, zo schrijft Lindanieuws. De prijs per kilo zou van 13,90 naar 10 euro zijn gegaan. Maar op de sticker van de week ervoor staat ook al een kiloprijs van 10 euro. 

Lees ook: Albert Heijn in de fout met Spaanse tekst: "Poepen in de rij"

De foto maakt veel los op Twitter en Facebook. Iedereen vraagt zich af of dit trucje vaker uitgehaald wordt en of dat zomaar mag. In een artikel in de Volkskrant legt Joyce Donat, woordvoerder van de Consumentenbond, uit dat dit inderdaad niet mag. De 'van'-prijs op de bonussticker moet hetzelfde zijn als voordat de korting inging.

Die regel wordt volgens Donat niet altijd nageleefd en dat is kwalijk. "Dan spreekt de Consumentenbond de winkeliers aan en wordt de prijs wel aangepast, maar het is dweilen met de kraan open. Dan zien we het vervolgens bij andere producten weer doodleuk opduiken", vertelt Donat. 

Lees ook: Albert Heijn gaat volgend jaar winkels zonder kassa testen

Lindanieuws vraagt om uitleg bij een woordvoerder van Albert Heijn. Volgens hem gaat het om een foutje op de verpakking, en is het niet in hun belang. Ook in een officiële reactie op Facebook zegt de winkelketen dat er een fout is gemaakt en de reguliere prijs 13,90 had moeten zijn. De hele reactie:

"De prijs van 10 euro per kilo die regulier op de verpakking staat, is niet de juiste prijs. Dit is helaas verkeerd gegaan bij de leverancier. De reguliere prijs is 13,90 euro en dit had eigenlijk ook op de verpakking moeten staan. Bij het drukken van de Bonusprijzen is in plaats van een Bonussticker met een actieprijs van 10 euro per kilo, de actieprijs op de plak gekomen waar de reguliere prijs normaal staat. Hierdoor lijkt het alsof de reguliere prijs 10 euro per kilo is, maar dat klopt dus niet."