Ga naar Content

Maatje gezocht voor paardenfan Sanne: samen naar de manege

HAARLEM De 30-jarige Sanne uit Haarlem is het allerliefst op de manege tussen de paarden. Ze helpt mee met het opzadelen, borstelen en alles wat er verder bij komt kijken. Sanne heeft het Syndroom van Down en kan niet zelf naar de manege toe. Ze is daarom op zoek naar iemand die haar elke woensdagavond met de auto van Haarlem naar Amsterdam wil brengen.

Elke week is Sanne in de Amsterdamse manege tussen de paarden te vinden en zou het voor geen goud willen missen: paardrijden is heel erg belangrijk voor haar en staat met stip bovenaan haar lijstje favoriete bezigheden.

Het is natuurlijk niet zo dat Sanne zich met niks anders bezighoudt. Integendeel, ze heeft maar liefst drie banen op dagbestedingswerkplaatsen: op maandag gaat ze naar een kinderdagcentrum voor meervoudig gehandicapte kinderen. Op dinsdag bakt ze brood en verzorgt ze de lunch. En op vrijdag werkt ze in de textiel.

Sanne woont in een vrij zelfstandige antroposofische woongroep in Haarlem. Daar is ze heel blij mee, want ze stond tweeënhalf jaar op de wachtlijst. Daarnaast heeft ze al vijf jaar verkering. Daar gaat ook de nodige tijd inzitten.

Maatje
Sanne is een leuke, sociale vrouw die redelijk zelfstandig is, maar helaas zelf niet met het openbaar vervoer naar de manege kan gaan. Tot voor kort werd ze gebracht door een begeleider. Door ziekte kan deze dat niet meer doen. Sanne is daarom op zoek naar iemand die haar elke woensdagavond met de auto van Haarlem naar haar paardrijles in Amsterdam wil brengen. Het liefst iemand die net als zij van Nick & Simon houdt, om samen luidkeels mee te zingen in de auto!

Maatjes Gezocht wordt gemaakt in samenwerking met het Oranje Fonds, het grootste sociale fonds van Nederland. Via maatjesgezocht.nl kunnen kijkers zich opgeven als maatje voor iemand die ze in de uitzending hebben gezien. 

Bekijk hier alle andere fragmenten of bekijk hier de hele aflevering.

Foto: NH