Ga naar Content

Punaises gestrooid tegen fietsers: "Wat als dit gaat escaleren?"

NIEUW-VENNEP In een parkje in Nieuw-Vennep is gisteravond een hond gewond geraakt door gestrooide punaises. Buurtbewoners vermoeden dat de actie niet tegen honden, maar tegen fietsers is gericht. Er is al langere tijd onvrede over fietsers en scooters die in het voetgangersgebied rijden.

De punaises werden ondekt door een groepje hondenbezitters. Nadat één van de honden met zijn pootje in de punaises is gestapt, werden er nog tientallen anderen ontdekt. De punaises zijn inmiddels door het gezelschap opgeruimd. 

Irritatie
In de buurt zijn er al langere tijd irritaties over fietsers in het voetgangersgebied. Met borden en fietssluizen wordt het verbod aangegeven, maar dat wordt massaal genegeerd.

Volgens Jeroen de Pijper, één van de leden van het groepje, loopt de irritatie soms enorm op. "Luid bellend komen ze aanzetten. Wij moeten met onze honden soms van het pad stappen, anders wordt je gewoon aangereden. Het is gewoon linke boel."

Escaleren
Precies daarom vermoedt hij dat de punasies niet tegen de honden, maar tegen de fietsers zijn gericht. "Mijn gevoel zegt dat dit tegen de fietsers is gericht. De meeste punaises waren precies in en naast de fietssluizen gelegd. Maar ik geloof niet dat we de frustraties gaan oplossen door punaises neer te leggen. Als dit gaat escaleren, wat gaan mensen dan doen?"

Hij hoopt dat de gemeente in actie komt om de situatie te verbeteren. "Desnoods met handhaving en een paar bonnen uitschrijven. Kinderachtig, maar helaas noodzakelijk."

Foto: Arjan de Cler