Ga naar Content
Sport

Roompot-ploegleider Michel Cornelisse tevreden over ploegprestaties

17 oktober 2017, 18.04 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 18.35 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Dennis Betten

PUTTE Het wielerseizoen zit er voor Amsterdammer Michel Cornelisse op. De ploegleider van Team Roompot - Nederlandse Loterij zat in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen voor het laatste dit seizoen in de volgwagen. Hij is tevreden over het afgelopen seizoen.

"Met de kwaliteiten van deze renners hebben wij een goed jaar gedraaid", zegt de 52-jarige Cornelisse. Team Roompot - Nederlandse Loterij is een opleidingsploeg voor renners die de stap naar de World Tour-ploegen willen maken. "Ons doel is om die renners op te leiden tot ze die stap hogerop aan kunnen." 

Parijs-Roubaix 
De opleidingsploeg van Nederland reed dit jaar onder andere de Ronde van Vlaanderen en de Franse kasseienklassieker Parijs-Roubaix. "Wij hebben ons in die koersen getoond en de koers hard gemaakt. Wij willen in die koersen graag in de kopgroep zitten. Dat is gelukt. Daar zijn wij tevreden over." 

Starten om te winnen
Cornelisse verwachtte niet om die grote koersen te winnen. "Toch hadden we dit seizoen drie of vier keer meer mogen winnen. Wij rijden vooral tegen profploegen, dus als onze renners het niveau hebben om te winnen, worden ze weggekaapt en gaan ze naar een andere ploeg. Maar wij staan natuurlijk aan de start om te winnen." 

Pim Ligthart
In het eerste jaar bij Team Roompot - Nederlandse Loterij heeft Noord-Hollander Pim Ligthart volgens Cornelisse zijn taak goed vervuld. "Als hij iets meer geluk had gehad, kon hij één of twee overwinningen boeken en dan heb je een super seizoen. Hij heeft daarentegen een goed seizoen gereden en heeft het naar zijn zin bij ons." Volgend jaar rijdt de ervaren Ligthart weer bij de Nederlandse formatie. De Nederlands kampioen van 2011 heeft voor twee jaar bijgetekend. 

Volgend seizoen heeft ploegleider Cornelisse weer een aantal nieuwe renners aangetrokken. "Er komen minimaal drie of vier nieuwe renners bij onze ploeg. En dat is ook ons doel. Renners afleveren aan de World Tour."