Jong AZ verliest thuis van Helmond Sport

17 oktober 2017, 00.01 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 00.37 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

WIJDEWORMER Jong AZ kreeg maandagavond tegen Helmond Sport genoeg kansen, maar de ploeg van trainer Martin Haar verloor thuis met 1-3 van Helmond Sport. Het enige doelpunt van AZ werd in de tweede helft gemaakt door Fred Friday.

Jong AZ startte in een sterke opstelling met nogal wat spelers die ook geregeld hun opwachting maken in het eerste team zoals Wijndal, Koopmeiners, Bel Hassani, Helmer en Garcia. Met die spelers in de ploeg was een gelijkopgaande eerste helft te zien, waarin Helmond Sport vlak voor rust op voorsprong kwam. Robert Braber profiteerde van een slechte uittrap van Nick Olij.

Vijf minuten na rust kreeg Fred Friday de bal van Ilias Bel Hassani. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de lange hoek voor de gelijkmaker.

Strafschop onthouden
Na een klein uur spelen werd Levi Garcia neergelegd in het zestienmetergebied. Vriend en vijand zag er een strafschop in, maar scheidsrechter Gerrets wilde daar niets van weten.

Helmond Sport scoort
In plaats van een voorsprong voor Jong AZ was het Helmond Sport dat een kwartier voor tijd scoorde. Furhgill Zeldenrust leek buitenspel te staan, maar mocht de bal voorgeven, waar Grad Damen de 1-2 binnen kopte. In de blessuretijd werd het ook nog 1-3. Jong AZ gaf veel ruimte weg in een poging nog gelijk te maken, waarvan Arne Naudts profiteerde.

Jong AZ blijft op de dertiende plek staan met tien punten uit acht duels. Het was voor Helmond Sport de eerste overwinning van het seizoen en door de winst zakt FC Volendam naar de laatste plaats.

Opstelling Jong AZ: Olij; Church (Regeling/76), v.Rhijn, Bakker, Wijndal; Koopmeiners, Bel Hassani (Hardijk/78), Reijnders (Jacobs/72); Friday, Helmer, Garcia

Opstelling Helmond Sport: v.Gassel; v.Koesveld, Warmolts, Edwards, Hiwat; Bourdouxhe, Braber (Godee/79), Zeldenrust (Vincento/83); Thomassen, Damen (Naudts/74), Verkennis