Jong Ajax vermaakt het publiek tegen Almere City

17 oktober 2017, 00.08 uur · Aangepast 17 oktober 2017, 00.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

AMSTERDAM Onder ruime belangstelling op De Toekomst heeft Jong Ajax maandagavond met 3-0 gewonnen van Almere City FC. De doelpunten kwam op naam van Mateo Cassierra en Vaclav Cerny in de eerste helft, en Noussair Mazraoui na rust.

Bij Ajax stonden Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven allebei in de basis. Die twee spelers strijden om de linksback positie in het eerste. Dijks speelde vanavond linksback, Sinkgraven speelde links op het middenveld.

Veel kansen
Jong Ajax was vanaf het begin de bovenliggende partij en vermaakte het publiek met veel kansen. Dat resulteerde in de 20e minuut in de 1-0. Mateo Cassierra schoot de bal vanuit stand met een prachtig gekruld afstandsschot in de hoek. Zijn achtste doelpunt al dit seizoen.

☄ | Cassierra raakt 'm lekker voor Jong #Ajax. #jajalm pic.twitter.com/34MtzszXdX

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 16 oktober 2017

In de extra tijd van de eerste helft schoot Vaclav Cerny nog de 2-0 binnen op aangeven van Cassierra.

Tweede helft
Acht minuten na rust werd het 3-0. Dennis Johnsen gaf de bal vanaf links goed voor en Noussair Mazraoui tikte hem in een keer achter keeper Chiel Kramer. Hoewel ook na rust de beste kansen voor Jong Ajax waren, was Almere City FC ook een paar keer gevaarlijk. Bij die kansen greep keeper Norbert Alblas goed in en hij hield zijn doel dan ook schoon.

Door de winst blijft Jong Ajax ruim aan de leiding met 23 punten uit negen wedstrijden. De Amsterdammers behielden een marge van vier punten op Fortuna Sittard.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Zeefuik, Sidoel, Bergsma, Dijks; Eiting, Mazraoui (D.de Wit/63), Sinkgraven; Cerny (Flemming/72), Cassierra, Johnsen

Opstelling Almere City FC: Kramer; Van Buuren, Mac-Intosch, Mirani, Owusu; Telfer (Rijsdijk/63), Walian, Salasiwa; Vaarnold (Ahannach/51), Van der Heijden, Valpoort.