Ga naar Content
Noord-Holland

Bergen doet aangifte van brandstichting bij verwoest sportcomplex De Beeck

16 oktober 2017, 18.56 uur · Aangepast 16 oktober 2017, 19.59 uur
Door: · Foto: Maurice Amoureus

BERGEN De gemeente Bergen gaat aangifte doen van brandstichting bij sportcomplex De Beeck in Bergen. Dat gebeurt omdat bij onderzoek in de resten van het complex aan het Molenweidtje sporen zijn gevonden die richting brandstichting wijzen.

Het complex, dat onder meer werd gebruikt door talloze verenigingen en door de gemeenteraad, brandde in de nacht van donderdag op vrijdag af. De sporthal ging volledig in vlammen op, waarna het vuur oversloeg naar het dak van het aangrenzende zwembad. 

Lees ook: Verwoestende brand in sportcomplex Bergen: brandweer nog hele dag in touw

Door de brand is het complex volledig buiten gebruik, zo laat de gemeente Bergen weten. Er zijn maatregelen genomen om het afgebrande pand te beveiligen. Zo zijn er om het gebouw hekken geplaatst, zijn er camera's geïnstalleerd en houdt een beveiliger de wacht. 

Alternatieve locaties
De gemeente wil zo snel mogelijk beginnen met sloop- en opruimwerkzaamheden. Voor alle getroffen clubs en verenigingen zijn inmiddels alternatieve locaties gevonden. 

Lees ook: "Ineens was het een grote vuurzee"

Zo konden kinderen die afgelopen weekend moesten afzwemmen voor hun zwemdiploma terecht in het Alkmaarse zwembad Hoornse Vaart. De gemeenteraad kan tijdelijk terecht in de Blinkerd in Schoorl. 

Medeleven
Burgemeester Hafkamp sprak vanochtend bij een bezoek aan het afgebrande pand haar medeleven uit met de gebruikers. "De brand heeft natuurlijk een enorme impact op de directe omgeving, maar ook op iedereen die met plezier gebruik maakte van het zwembad en de zalen."

Lees ook: Jongeren met jerrycan gezien op camerabeelden voor brand Bergen

Ze sprak bovendien haar waardering uit voor de brandweerlieden die bij de bestrijding betrokken zijn geweest. Ook Holland Sport verdient volgens haar lof, omdat zij voortvarend te werk zijn gegaan bij het vinden van alternatieve locaties. 

Eerdere brand
Na een eerdere brand in het complex, die in 2015 onder meer het voorportaal, de hal en de toiletten verwoestten, waren op beelden van bewakingscamera's jongeren met een jerrycan te zien. Of de bewakingscamera's ditmaal opnieuw de dader hebben vastgelegd, is niet bekend.