Ga naar Content

Guus Til verlengt contract tot zomer 2022

ALKMAAR Guus Til heeft maandagochtend zijn contract verlengd tot de zomer van 2022. De middenvelder van AZ had nog een contract tot 2020, maar door zijn goede prestaties zijn Til en de Alkmaarse club tot een nieuwe overeenkomst gekomen. "Mooie club en daar spreekt vertrouwen uit. Ik ben blij."

Til doorliep de hele jeugdopleiding van AZ en debuurde vorig seizoen in de ploeg van John van den Brom. Sinds deze zomer heeft hij een basisplaats veroverd en dat had hij zelf niet verwacht. "Ik had daarvoor nog niet veel gespeeld en ik was daar nog een beetje voorzichtig mee. Nu kan ik wel zeggen dat ik elke week wil spelen, als ik fit ben." Meer zelfvertrouwen dus bij Til en dat heeft ook mede te maken met het feit dat hij zich thuis voelt bij AZ.

Video #172240

Directeur voetbalzaken, Max Huiberts, is uiteraard zeer content met het langer binden van Til aan zijn club. "Het is een speler die heeft laten zien dat hij afgelopen twee jaren hele grote stappen heeft gemaakt. En ik vind als een speler presteert, dan moet hij daar ook beloond voor worden." Daarnaast was het voor Huiberts een nostalgisch moment, want toen Huiberts in 2015 begon als directeur voetbalzaken was Til de eerste speler die hij vastlegde voor AZ.

Video #172241

Zondag speelt Guus Til met AZ tegen FC Utrecht. Dit duel begint om 14.30 en is live te volgen via NH sport op de radio.