Ga naar Content
Noord-Holland

Wietplantage ontdekt in brandend appartement Heemskerk: verdachte aangehouden

15 oktober 2017, 22.09 uur · Aangepast 15 oktober 2017, 23.02 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Sander Disselkoter

HEEMSKERK Bij de bestrijding van een flatbrand aan de Luxemburglaan in Heemskerk is een hennepplantage ontdekt. Op het moment van de brand was er niemand thuis, maar later op de avond is er een verdachte aangehouden.

Dat meldt een politiewoordvoerder aan NH. Ze kan nog niet zeggen of de verdachte al dan niet de bewoner van het getroffen appartement is. Onderzoek moet uitwijzen of de brand is veroorzaakt door de wietplantage.  

Bovenste etage
De brand brak rond 19.15 uur uit in een appartement op de achtste en bovenste etage van de flat. Brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws weten. Er zijn geen gewonden gevallen.

Uit voorzorg werden de bewoners van enkele omliggende appartementen tijdens de bestrijding van de brand uit huis gehaald. Het getroffen appartement is onbewoonbaar, maar de huizen van de buren hebben geen schade opgelopen. Geëvacueerde bewoners zijn inmiddels weer thuis. 

Vogels en knaagdieren
De brandweer heeft enkele vogels en knaagdieren uit het brandende appartement gered. De dieren worden opgevangen door medewerkers van de dierenambulance.