Sportclub met ballen: De volautomatische maairobot van DWOW

WIERINGERWERF - Een volautomatische maairobot. DWOW schafte het apparaat twee jaar geleden aan en liet het resultaat zondag aan onze reizende reporter Dennis Nieuwenhuis zien. "Die robot maait de hele week, 24 uur per dag. Hij bemest ook zelf. We hebben daardoor een gigantisch mooie grasmat", vertelt grasmeester Jan Pater in Sportclub met ballen op NH Radio.

Pater is een van de drijvende krachten bij DWOW. Hij is sinds jaar en dag bij de club te vinden en inspecteert dan de velden. "We hebben een klusgroep die iedere dinsdag met vrijwilligers en gepensioneerden over het veld loopt om alles te herstellen van het weekend. We overleggen dan of we moeten rollen of moeten maaien en of er bemest moet worden."

In de kantine zorgt Doeti Schuurhof al twaalf jaar voor de hapjes en de drankjes. "Tosti's, patat, hamburgers en kroketten zijn veel verkochte snacks. DWOW is een leuke vereniging en het houdt je jong". Dennis liet zich de kans niet ontnemen om ook iets te testen. Een broodje bal was gisteren niet verkrijgbaar. "Soms verkopen we die wel hoor", zegt Schuurhof. "Maar er was een zieke vanmorgen en dan kun je niet alleen hier staan én een broodje bal maken." Dennis koos daarom voor het broodje kroket als alternatief en gaf die een 9-.

Groeiende handbaltak
DWOW is niet alleen een groeiende club wat betreft mannen- en vrouwenvoetbal, maar ook de handbaltak is populair, mede door het succes van de  Nederlandse handbalvrouwen. "DWOW is een groeiende vereniging. Negen jaar geleden was er één handbalteam en nu zijn dat er zeven, vertelt Rob de Boer, planner bij de handbalsters.

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via sport@nhsport.nl en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub met ballen wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws