AZ mist veel kansen en speelt met 1-1 gelijk in Groningen

15 oktober 2017, 18.15 uur · Aangepast 15 oktober 2017, 19.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks

GRONINGEN AZ deed zichzelf zondag tekort in de uitwedstrijd tegen FC Groningen met een 1-1 gelijkspel. AZ was in de eerste helft veel beter dan Groningen, maar wist slechts één van de vele kansen te benutten. Alireza Jahanbakhsh scoorde de 0-1 in de extra tijd van de eerste helf. AZ begon slapper aan de tweede helft en daardoor kon FC Groningen gelijkmaken via een benutte penalty.

AZ startte met de Noor Frederik Midtsjø op middenveld. Hij mocht debuteren op plek Marko Vejinovic, die tegen Feyenoord een kruisband scheurde. Pantelis Hatzidiakos speelde bij afwezigheid van Ron Vlaar in het centrum van de verdediging met Stijn Wuytens.

AZ was in de eerste helft de betere ploeg. De spelers van coach John van den Brom combineerden beter, creërden meer kansen, maar hadden moeite die kansen om te zetten in doelpunten. De Groningse keeper Sergio Padt was daarbij ook een sta-in-de-weg. Pas in de extra tijd van de eerste helft opende Alireza Jahanbakhsh de score. Met een mooie volley uit een afgeslagen aanval zette hij AZ op 0-1.

45'+1 ⚽️ GOAL! Jahanbakhsh 0-1.#az #groaz#jahanbakhsh #eredivisie pic.twitter.com/RSko3fXhg6

— Dutch Goals And More (@DutchGoalsAMore) October 15, 2017

De tweede helft was acht minute oud toen Stijn Wuytens de doorgebroken Ritsu Doan vasthield en daarmee een penalty weggaf. Mimoun Mahi verzilverde dat cadeautje, hoewel Bizot er nog wel aan zat.

53' ⚽️ GOAL! Mahi 1-1 (P).#groningen #groaz#mahi #eredivisie pic.twitter.com/kxlN6HXXln

Na de gelijkmaker was AZ enige tijd van slag, wist toch nog wat kansen te creëren, maar iedere keer stond doelman Padt in de weg van de bal.

AZ kon met een overwinning in de top vijf van de eredivisie terecht komen maar staat nu op de zevende plek met dertien punten.

Opstelling FC Groningen: Padt; Te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Hrustic, Bacuna, Jenssen, Doan; Mahi, Idrissi (Reis/68)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos (Van Rhijn/78), Wuytens, Ouwejan; Midtsjø, Til, Seuntjens; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem.