Ga naar Content

ASV De Dijk-voorzitter Ton Langelaar bijna al zijn bekerkaarten kwijt

AMSTERDAM De bekerkaarten van ASV De Dijk zijn bijna uitverkocht. De amateurclub uit Amsterdam-Noord speelt in de tweede ronde van de KNVB-beker tegen Ajax.

Van de 1750 beschikbare kaarten voor De Dijk-leden zijn er nog 500 over. "Ik verwacht dat een hoop van deze ook nog verkocht worden", zegt voorzitter Ton Langelaar. "Een aantal jeugdteams moeten nog kaarten kopen." 

Lees ook: Grote interesse voor bekerkaarten ASV De Dijk

In het Kras-stadion in Volendam kunnen 7000 mensen. Van die 7000 plaatsen zijn er 5300 voor de vrije verkoop en 1750 kaarten zijn gereserveerd voor De Dijk-leden. De overige 300 zijn voor Ajax. "Wij willen er een mooi evenement van maken met veel sfeer. Deze week komen er nog 400 clubsjaaltjes binnen. Die hopen wij ook te verkopen." 

Lees ook: De Dijk - Ajax wordt in Volendam gespeeld

De wedstrijd tegen eredivisionist Ajax is voor een aantal spelers van De Dijk extra speciaal. Zo speelde keeper Jeroen Verhoeven van 2002 tot en met 2009 voor FC Volendam en daarna van 2009 tot en met 2012 voor Ajax. "Om dit zo mee te maken is heel speciaal. Tegen een oude club, in een voor mij oud stadion, dit had ik nooit kunnen dromen." 

Het Kras-stadion is voor Volendammer Jack Tuijp als thuiskomen. Hij speelde 350 wedstrijden voor FC Volendam. Begin dit seizoen nam Tuijp nog afscheid van zijn club, maar woensdag 25 oktober mag hij dus weer terugkomen. "Ik dacht dat ik mijn laatste wedstrijd in het Kras-stadion had gespeeld", zegt Tuijp. 

Video #172160
Foto: NH Sport / Jesper Rasch