Ga naar Content

Basisschool Enkhuizen volledig verwoest: omwonenden weer naar huis

ENKHUIZEN De bewoners van de omliggende huizen bij de afgebrande basisschool Het Driespan in Enkhuizen mogen weer naar huis. Zij kregen vanochtend een melding van NL-Alert dat de omgeving weer veilig genoeg is om terug te keren.

Gisteren brak er aan het begin van de middag een grote brand uit in de basisschool. Omdat de rook na het blussen naar beneden daalde, werden nabijgelegen huizen voor de nacht ontruimd. Buurtbewoners werden ondergebracht in sporthal de Drecht.

Lees ook: Grote brand in basisschool Enkhuizen: omliggende woningen ontruimd

Dylan Kroon woont tegenover de afgebrande school en was één van de omwonenden die zijn woning moest verlaten. Hij liet zijn zaterdagavond er niet door verpesten. "Ik ben gewoon naar de kroeg gegaan en daarna heb ik de nacht doorgebracht bij vrienden. We kregen net een NL-Alert dat we weer terug naar huis mochten", aldus Kroon tegen NH Nieuws. 

Noodlocatie
De directeur van Het Driespan, Wilco Dam, laat vanochtend aan NH Nieuws weten dat hij vandaag veelvuldig contact zal hebben met de burgemeester en de wethouder. Er zal snel een noodlocatie gevonden moeten worden om alle leerlingen toch les te kunnen blijven geven. Ouders worden voor verdere informatie over deze locatie geïnformeerd door de school en BSO Berend Botje.