Ga naar Content
Noord-Holland

Brand in Amsterdam-Zuid: rookpluim in hele stad zichtbaar

14 oktober 2017, 21.49 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) Een grote brand woedde aan het begin van de avond aan de Amsteldijk in Amsterdam. De brandweer is ter plaatse, en is het vuur inmiddels meester. Het gaat om een pedagogisch centrum tussen de President Kennedylaan en de Amsteldijk. Er zijn geen gewonden gevallen.

De rookpluim is goed door de stad te zien geweest. Behalve de brandweer zijn ook meerdere politiewagens en ambulances uitgerukt, maar er bleek niemand gewond.  

Twee panden
Volgens een woordvoerder van de brandweer is de brand buiten ontstaan, en sloeg die over naar twee omliggende panden van het pedagogisch centrum. Het is nog onduidelijk wat de brand veroorzaakte. 

De 28-jarige Daisy was getuige van de brand, zij kwam met haar auto vast te zitten tussen brandweer- en politieafzettingen. Volgens Daisy waren er al snel geen vlammen meer te zien en leek de brand langzaam onder controle. 'Het wordt langzaam rustiger, en de brand ruikt niet chemisch'. 

Politie-auto betrokken in botsing
Een van de politie-eenheden die reageerde op de melding van de brand, is later betrokken geraakt bij een ongeval. Dat gebeurde aan de westkant van de Berlagebrug. Er zijn geen gewonden gevallen bij dat incident.