Ga naar Content

Grote brand in basisschool Enkhuizen: omliggende woningen ontruimd

ENKHUIZEN Aan het einde van de middag is er brand uitgebroken in basisschool Het Driespan aan de Flosbeugel in Enkhuizen. Verschillende brandweereenheden zijn er bezig om de brand te bestrijden. De school kan als verloren worden beschouwd. De politie heeft een NL-alert uitgegeven.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, weet te vertellen dat het in eerste instantie ging om een uitslaande brand. "Nu zien we voornamelijk rook aan de buitenkant." Later sloegen de vlammen echter weer uit het pand. 

Het werd volgens de woordvoerder te warm in de school om te blussen, dus hebben de brandweerlieden de ramen ingegooid en waren ze vanaf de buitenkant aan het blussen. Dit bleek ook niet te helpen en nu is besloten de school gecontroleerd te laten uitbranden.

Het publiek is inmiddels op verdere afstand gezet, voor het geval de vlammen weer gaan uitslaan. Ook de omwonenden worden gewaarschuwd door de brandweer. Zij moeten ramen en deuren dichthouden en uit de rook proberen te blijven.

De omliggende woningen zijn inmiddels ontruimd. De bewoners worden voor de nacht ondergebracht in sporthal de Drecht.

Kijk hieronder naar de beelden die onze verslaggeefster vanavond ter plaatse maakte:

Vanmiddag maakte onze verslaggever ook deze eerste compilatie:

Video #172144

 En deze: 

Video #172145